Brigáda I./2016 – 12.3.2016

Brigáda 1./2016 (P1330183)

V sobotu 12.3.2016 sme ako každý rok zahájili sezónu “jarným” upratovaním prístupových chodníkov a ciest na Plavecký hrad a areálu hradu. Brigády sa zúčastnili 9 dobrovoľníci, ktorým vzorom išli tri deťúrence. Spolu so starostom obce Plavecké Podhradie sme prešli cestu cez kláštor, popod Pohanskú na hrad. Pozbierali sme “bordel” na hrade a potom modrou značkou späť do obce Plavecké Podhradie sme nazbierali necelé štyri vrecia odpadkov, ktoré “zdobili” cesty na hrad a hradný areál.
Je tak trošku podivuhodné čo za “jelita” chodia do lesov. Takéto “jarné” upratovania robíme po rovnakej trase posledné štyri roky a vždy tri-štyri vrecia odpadkov po lese nazbierame. A to z hradu po každej brigáde znášame všetky odpadky čo nájdeme. Čo to musia byť za “gigantické” mozgy, ktoré do lesa prídu s plastovými fľašami, vypijú ich obsah a potom s pocitom “geroja” vrhnú PET fľašu niekam do lesa?! Aký asi pocit môžu takýto “géniovia” mať, že kam prídu po nich len svinstvo ostáva? Ale to nie je vôbec problém len okolia Plaveckého hradu.