Brigáda X./2014 – 22.8.2014

V piatok 22.8.2014 na Plavecký hrad prišli pomôcť zamestnanci firmy Swiss Re Business Services (Slovakia) s.r.o. Práca sa sústredila na priestor prístupovej cesty. Plavecký hrad stále nemá uspokojivo vyriešenú komunikáciu posledných 100m k hradu. Je problém bez námahy dostať stavebný, alebo akýkoľvek iný materiál do areálu hradu. Aj preto sme sa sústredili na priestor prístupovej cesty a na východný hradný svah. Je to len začiatok a aby sa na hrad dal “pohodlnejšie” dostať materiál, bude ešte treba odpracovať veľa hodín.

Po hrade dobrovoľníkov doprevádzal Peter Gutek, porozprával im stručne (aj keď sa mohlo zdať, že obšírne) bohatú históriu hradu a blízkeho okolia.

Veľmi pekne chceme poďakovať mladým ľuďom, ktorí sa rozhodli prísť pomôcť Plaveckému hradu. Pohostili sme ich guľášom, ktorý mal veľký úspech (týmto chcem poďakovať mojej mamke Eve Baričovej za pomoc). Budeme veľmi radi ak sa s nimi opäť na hrade stretneme, či na výlete, alebo pri ďalšej spolupráci pri záchrane Plaveckého hradu.