Brigáda IX./2014 – 2.-3.8.2014

Po roku, sa začiatkom augusta 2014, opäť na Plaveckom hrade rozbehli murárske práce (firma: Castrum Building, s.r.o.). Tento rok práce začali na vstupnej vežovej bráne. Majstrom rezko rastie múr pod rukami a už teraz možno vidieť kus parádnej roboty, z čoho sa úprimne tešíme. Aj tento rok za rozbehnutím murárskych prác stojí starosta obce Plavecké Podhradie, Milan Kousal, ktorý nie len administratívne pomáha Plaveckému hradu, podávaním grantov, ale aj sám sa zúčastňuje takmer každej brigády, ktorá prebieha na Plaveckom hrade. To nie je pochlebovanie, ale konštatovanie faktu, ktorý si každý môže osobne overiť. Ak by mala väčšina hradov na Slovensku za sebou takého starostu ako je starosta Plaveckého Podhradia, dobrovoľníci by sa nemuseli zaoberať inými problémami, len tými čo sa týkajú výlučne “ich” hradu.

Ďalšie informácie o tom kde a ako sa muruje a pracuje na Plaveckom hrade, budeme rýchlejšie prinášať.

Na hrad nám po druhý raz prišli pomôcť turisti (Moutland), ktorí v horúcom počasí bojovali na východnom svahu. Veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie na Plaveckom hrade.

Ešte pripomeniem takú malú drobnosť. 1.augusta 2014 Plavecký hrad, jaskyňu pod hradom a okolie navštívil štáb RTVS a natáčal diel do relácie Televíkend. Kedy bude diel s Plaveckým hradom a jeho okolím vysielaný dáme včas vedieť. Ďakujem Ing. Peťovi Gutekovi, že zastupoval Združenie Castrum. :)