Parným vlakom do Plaveckého Podhradia – 2013

Dňa 14.9.2013 prišiel parný vlak do Plaveckého Podhradia. Ide o každoročnú peknú akciu, ktorú organizuje Klub priateľov histórie železničnej dopravy Bratislava východ v spolupráci zo Železnicami slovenskej republiky a Múzejno-dokumentačným centrom ŽSR.

Minulý rok prišiel vlak 15.9.2012 za pekného slnečného počasia. Tento rok počasie veľmi neprialo, v Bratislave ráno v čase odchodu vlaku padal hustý dážď, v Podhradí to nebolo iné. Ako sa vlak blížil pod Plavecký hrad zrážky ustávali, ale i tak z času na čas zapršalo. Na hrade fúkal silnejší vietor sprevádzaný ojedinelým dažďom. Počasie tak skrátilo pobyt výletníkov na hrade a tak mali viac času na návštevu Plaveckej jaskyne a na guľáš a pivo či nealkoholický nápoj v kultúrnom dome v Plaveckom Podhradí, kde sa ľudia mohli ohriať, oddýchnuť si, porozprávať sa.

Aj napriek nepriazni počasia na hrad prišlo cez sto ľudí, ktorí boli ešte vo vlaku “vyzbrojení” informačným letákom o hrade a Plaveckej jaskyni.

Veríme, že budúci rok, keď príde vlak do Podhradia, bude počasie príjemne septembrové a návštevníkom hradu ústretové.

Klub priateľov histórie železničnej dopravy: www.kphzd.sk
Železnice slovenskej republiky: www.zsr.sk
Múzejno-dokumentačné centrum ŽSR: www.mdc.sk