Brigáda V./2013 – 3.8.2013

brigadaV_m

3.8.2013 za “hrejivých” 37 °C sme “zožali” náletovú zeleň v južnom až západnom predhradí. Pracovať sme začali jemne pred deviatou ráno. Ako sa teplota zvyšovala, sme sa presunuli z južného predhradia do tieňom chráneného západného predhradia (stromy sú fantastický vynález, hlavne keď majú listy). Aj napriek tieňu sme nedokázali dlhšie pracovať ako do 15.hodiny. Horúci vzduch, rozpálené kamene nám brali silu a museli sme práce ukončiť. Aj napriek vysokej teplote sa sa nám podarilo vyčistiť čo sme si naplánovali. Dnes od južného predhradia popri bránach po západne predhradie je priestor vykosený, zhrabaný a teda čistý a prehľadný. Jedine čo trošku ešte kazí vzhľad sú kopy nahrabaného “plevelu”, ale aj s tým si nabudúce poradíme. Na hrade v horúčave statočne pracovali chalani zo združenia Castrum, jaskyniari z Plaveckého Podhradia, dobrovoľníci z okolia blízkeho aj ďalekého, za osobnej účasti starostu obce Plavecké Podhradie (ako už býva dobrým zvykom).

Počasie sa už bude trošku zlepšovať (neostáva nám iné, len tomu veriť) a najbližšia brigáda bude sprevádzaná príjemnou teplotou vzduchu, ktorá nebude atakovať 30°C. Príďte na hrad na výlet a keď nás na hrade stretnete, smelo sa k nám môžete pridať, ako nejeden turista počas minulých brigád.

podorys-plavecky-hrad

Červeným vyznačená skosená plocha.