Pracovné stretnutie na Plaveckom hrade

PH_stretnutie_130725 001

25.07.2013, prebehlo na Plaveckom hrade stretnutie za účasti zástupcov:
obce Plavecké Podhradie (starosta) Milan Kousal, za pamiatkový úrad KPU Bratislava Ing.arch. Ivan Staník, za statiku a projekt zabezpečovacích prác na hrade Ing. Vladimír Kohút, za CHKO Malé Karpaty, riaditeľ RCOP v Modre Mgr.Peter Puchala PhD. a za Združenie Castrum  Ing. Peter Gutek a Maroš Paldan.

Na stretnutí sa prebrali všetky potrebné záležitosti, dôležité k úspešnému začatiu aktívnych záchranných prác na Plaveckom hrade. Boli dohodnuté postupy a určené miesta, ktoré treba prioritne riešiť. Bolo určené za akých podmienok bude odstránená náletová zeleň, ako bude postupovať pamiatková obnova hradu a rekonštrukčné práce.
 PH_stretnutie_130725 001 PH_stretnutie_130725 003

3 Responses to Pracovné stretnutie na Plaveckom hrade

1. jano hovorí:

A kedy začnú tieto prace na hrade?? Je stanovený začiatočný termín alebo je to vo hviezdach??

• milan hovorí:

Nuž dobrou správou je, že prípravné práce sa už začali, a poklepanie prvého základného kameňa opráv po 300 rokoch rozpadu a deštrukcie, bude zajtra, t.j. 6.9.2013. Ak sa niekto chce zúčastniť, bude srdečne vítaný.
      Som z toho vyslovene hepy (happy) :)

2. Admin hovorí:

Predpoklad je, ze v najblizsom case sa zacne s pracami (pocas poslednych brigad sme triedili kamene). Boli vytipovane miesta. Presny datum kedy sa zacne murovat este nie je znamy, ale verime, ze sa zacne tento rok. Cas trosku tlaci ale kedze nepojde o objemovo velke prace malo by sa to vsetko stihnut tak aby prve mrazy nenarobili zbytocne skody.
    Ak mate zaujem a moznost prijdite pocas najblizsej akcie na hrad a mozete spolu s nami pomoct hradu.