Obhliadka hradu – 13.7.2013

13.7.2013 sme vyšli na hrad spolu so starostom obce Plavecké Podhradie, Milanom Kousalom, pozrieť ako sa hradu vodí. Pozreli sme v akom stave je prístupová cesta, kde a ako bude treba terén v budúcnosti upraviť. Hradu sa vodí dobre, odpadky pomaly pribúdajú a v západnom paláci si niekto zriadil divoký “prevét”. Ešte že sme tento priestor vyčistili a vyzbierali volné kamene, pred týmto znečistením. Najväčšie vrásky nám na tvárach “vyrezala” východná veža. Opäť z nej odpadlo niekoľko desiatok kameňov. Je to momentálne najnebezpečnejší a najohrozenejší objekt na Plaveckom hrade.
Aj preto prosíme v prípade, že prídete na Plavecký hrad, zdržujte sa vo vlastnom záujme, čo najmenej v priestore múru, ktorý ešte ostal z východnej veže.