Monthly Archives: August 2013

Brigáda VI./2013 – 24.8.2013

24.8.2013, na Plaveckom hrade prebehlo prerezávanie trasy pre plánovanú stavebnú lanovku. Okrem toho bola odstránená náletová zeleň z bezprostrednej blízkosti hradných múrov (južný a západný múr). Brigády sa zúčastnili okrem členov Združenia Castrum, aj starosta obce Plavecké Podhradie (Milan Kousal,) priatelia jaskyniari z Plaveckého Podhradia a ďalší dobrovoľníci.

Plánované práce boli dokončené a ku koncu dňa bola trasa budúcej lanovky vyčistená.

Výlet na Branč – 20.8.2013

V utorok 20.8.2013, sme zašli pozrieť ako prebiehajú práce na hrade Branč a ako sa hradu vôbec darí. Nové murárske zásahy sme pohodlne identifikovali. Na hrade je niekoľko odkrytých archeologických sond. Okrem toho sme s ľútosťou konštatovali, že ani Branču sa nevyhýba viditeľný úbytok muriva a priam pred očami je vidieť rozpad niektorých múrov.

Vymeranie a trasovanie lanovky

10.8.2013 sme na Plaveckom hrade vyznačili trasu plánovanej  lanovky, na vyvážanie potrebného materiálu. Keďže nebolo veľa času na fotenie, môžete si pozrieť aspoň pár fotiek.

Brigáda V./2013 – 3.8.2013

brigadaV_m

3.8.2013 za “hrejivých” 37 °C sme “zožali” náletovú zeleň v južnom až západnom predhradí. Pracovať sme začali jemne pred deviatou ráno. Ako sa teplota zvyšovala, sme sa presunuli z južného predhradia do tieňom chráneného západného predhradia (stromy sú fantastický vynález, hlavne keď majú listy). Aj napriek tieňu sme nedokázali dlhšie pracovať ako do 15.hodiny. Horúci vzduch, rozpálené kamene nám brali silu a museli sme práce ukončiť. Aj napriek vysokej teplote sa sa nám podarilo vyčistiť čo sme si naplánovali.